van paarden kun je leren

Individuele coaching met paarden

Stacks Image 10938
Foto: Emmy Breure

Inzicht in je kernkwaliteiten vergroot je carrièrekansen


Bij individueel cognitief coachen met paarden gaat het vooral om
  • employability > vergroot je kansen op de arbeidsmarkt
  • persoonlijkheids-ontwikkeling > leren het beste uit je zelf en uit je leven te halen

In je non-verbale communicatie en omgang met het paard krijg je (onder leiding van de paardencoach) meer inzicht in je kernkwaliteiten en ontdek je je valkuilen, uitdagingen en allergieën. Tegelijk vind je spelenderwijs uit hoe je daar beter, met meer effect voor jezelf en je omgeving, mee om kunt gaan. Zo vergroot je je carrièrekansen.

Voor individuele cognitieve paardencoaching hebben wij speciale trajecten voor pubers (scholieren), adolescenten (studenten) en volwassenen die meer grip op hun loopbaan wensen.

Zie ook: Kosten coaching zijn vaak aftrekbaar of worden vergoed

Van paarden kun je leren je employability te vergroten


Employability is het vermogen om je eigen loopbaan te ontwikkelen en te sturen. HR-vakbladen signaleren dat het steeds normaler wordt zelf te investeren in je employability.

Van paarden kun je leren je employability te vergroten: leren hoe met anderen beter samen te werken, leren hoe je als leider effectiever kunt zijn, leren doelgerichter te denken en problemen op te lossen, leren je eigen gedrag beter te managen, ontdekken waar je talenten liggen (en waar niet).

De paardencoach helpt je op deze ontdekkingsreis naar jezelf.Er zit méér in je dan je werkgever, je omgeving en jijzelf denken. Cognitief coachen met paarden helpt je om dat ‘méér’ zichtbaar te maken, te ontwikkelen en er vervolgens wat mee te doen.
Sta sterker in je schoenen door cognitieve coaching met paarden
Cognitief coachen met paarden blijkt een effectieve methode om je persoonlijkheid te ontwikkelen, om sterker in je schoenen te staan, om assertiever te worden, om te leren beter voor je zelf op te komen in de omgang met andere mensen, in relaties, op je werk, op school en in andere sociale situaties. De paardencoach is er om je op weg te helpen.

Een assertief persoon communiceert in de volgorde van luisteren, interpreteren, samenvatten, antwoorden (afgekort als LISA). Een assertief persoon is ook niet bang zijn/haar mening aan anderen duidelijk te maken, schaamt zich niet voor zijn/haar emoties en durft ook ‘nee’ te zeggen.

Want wie verder wil komen op school, op het werk, in het leven moet sterk in zijn/haar schoenen staan. Paardencoaching kan dat mogelijk maken.
Stacks Image 19015

Bezoek ook onze Facebook-pagina